20 March 2010

Debate

Sekarang sedang render video persembahan pelajar Malaysia sewaktu Konsert Antaradunia 2010 di Cairo University baru-baru ini. Entry telah siap di-draft tapi video masih belum siap, maka saya publish yang ini dulu. dipublish. Sila klik. =P

Seronok juga menggabung video dari 2 punca yang berbeza. Sudut saya kelihatan sungguh tidak lawa kerana saya memang merancang dari awal untuk mencari manusia yang turut sama merekod, tapi dalam masa yang sama masih mengekalkan pandangan keseluruhan. Maka, rule no 1: Jangan duduk di sudut yang tipikal. Carilah tempat yang pelik dan tidak disangka-sangka. Siapa sangka, ada yang meng-offer video mereka walaupun saya cuma memperjudikan sebuah sangkaan. XD

Konsep ini dinamakan; Persatuan. =P
Kebaikannya, pada masa shot saya tidak begitu elok, maka boleh diganti dengan shot beliau, dan vice-versa. Kita perlu buat lagi pada masa akan datang. Kalau lagi banyak lagi bagus. Satu untuk Wide Shot, satu untuk Right Angle, satu untuk Left Angle, satu untuk Close Shot, wah banyaknya XD



Medicophilic Week (MeW) mengadakan pertandingan Debate, satu acara yang jarang diadakan. Sedikit sebanyak mengimbau kembali kenangan-kenangan debater-debater yang bersepah-sepah di muka bumi Mesir ini. Tetapi saya langsung tidak bersemangat untuk pergi menyokong atau menyorak atau melihat pertandingan yang diadakan. Cerita-cerita yang hangat menunjukkan keseriusan para debater sekalian mengemukakan hujah menyebabkan saya teringat kumpulan debate kami yang sengal suatu ketika dahulu sehingga pihak lawan boleh menjadi gila melihat kami beraksi dengan kelakarnya di atas pentas.

Seolah-olah bukan debate, tetapi pertandingan komedi mematikan hujah lawan. Sehinggakan di peringkat negeri, pihak lawan mencaci maki mencarut di atas pentas kerana kebangangan pasukan kami. Tetapi mereka masih diberikan kemenangan kerana juri sendiri menggelengkan kepala dengan psikologi kesengalan yang dimainkan debater-debater dari SMKA Tok Jiring; Juri sanggup memberikan kemenangan kepada pasukan yang melanggar peraturan berbanding pasukan yang tidak serius XD.

Kriey, Sting, Zulqarnain, saya suka waktu itu kita memonteng kelas dengan alasan latihan debate dan mengorat perempuan dari sekolah lain sewaktu pertandingan. Sudah 4 tahun, masih handsome-kah kamu bertiga? Kita perlu mengadakan reunion cuti nanti. =D

Last-sekali, Medicophilic bukan untuk satu Week. Tetapi sepanjang waktu kamu berada dalam bidang perubatan. Kalau kamu bertukar kepada bidang lain, mungkin boleh dibuang rasa Medicophilic dan diganti dengan Medicophobic. =P

Jom pergi kelas jom. Exam 2 bulan lagi. Tolak waktu tidur, main game, makan, minum dan berak, berbaki 1 bulan sahaja untuk study. Maka, pergilah ke kelas supaya masa tersebut dapat dimaksimumkan penggunaannya bersama buku. Yeah! Balik rumah boleh tengok Invincible Youth. XD

p/s: MeW ini saya sungguh cemerlang tidak ponteng kelas. Adakah dapat diteruskan? Huhu~

Akhir sekali, lagu baru Girl's Generation - Run Devil Run!
Macam SNSD - Chocolate Love + KARA - Lupin. Lagu ini boleh digunakan untuk Cairo Sports Day =P. Run Devil Run!

5 penghinaan diterima:

cikgu_eya on March 20, 2010 at 6:44 AM said...

Kalau main game tidak termasuk dalam senarai, mungkin yang tinggal adalah 1 1/2 bulan... ohoho...
Masa kamu bermain game adalah 1/2 bulan, wahai adik apiss... ^^

HafizAdam on March 20, 2010 at 7:20 PM said...

mane ade. main game seminggu sekali je. hohoho~

Atiqah on March 20, 2010 at 8:50 PM said...

run deimon devil bats run
cadangan bernas

[amiza a.malik] on March 20, 2010 at 10:25 PM said...

kau debate denmak?
kalau aku tahu bek aku satu team ng kau.
haha

HafizAdam on March 20, 2010 at 11:06 PM said...

kalau nak kalah first round, sangat dialu-alukan...
dah 5 tahun. skil sudah basi. lalala~

 

License

This blog by Muhammad Hafiz Adam is official website of Creative Designer and licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 2.5 Malaysia License.

You're free to Share (copying, distributing and transmitting) and to Remix (adapting the work) under the following conditions:
a) Attribution;
You must attribute the work by linking back to this blog pr anything similar (but not in any way that suggests that I endorse you or your use of the work).
b) Noncommercial;
You may not use this work for commercial purposes.

Categories

~AkuDarahAnakMalaysia~ Copyright © 2009 Community is Designed by Bie Blogger Template