21 August 2009

Ahlan ya Ramadhan

Ucapan tipikal.
"Ahlan ya Ramadhan."
"Ramadhan Kareem."

Tak bolehkah kalau saya ingin mengucapkan "Jom Kembali ke Madrasah!"?



Madrasah Ramadhan ada jadual Terawih, maka kena kosongkan sume aktiviti selepas Isyak.

Lepas tu, Tok Guru kata kena baca Quran, habiskan 30 juzuk.

Tok Guru juga kata, buat baik dapat duit, maka kita kena double-kan amalan.
Tapi kan, amalan saya 0. Kalau di-double-kan jadi 0 jugak. Hurm, kena tambah laa jawabnye.

Lagi ape ek?
Nak pergi Madrasah Ramadhan sebab nak didik diri.
Moga Result di madrasah kali ini adalah yang terbaik berbanding result-result sebelum nih. Mesti Mumtaz! Tanak dah Dur. Kalau Dur, tak boleh Raya.

=)


Saya sedang bosan.
Sila meriahkan shoutbox di sebelah.
Sambil tuh sila klik iklan Nuffnang jika anda nampak ia muncul.
Boleh?

11 penghinaan diterima:

Jackster on August 21, 2009 at 3:12 AM said...

Weh ko, patot tambahla skt, watak dalam video tiada kaitan dgn mesej, @ pn tulis, ini lakonan semata kat kedit.

xnak tipikal, ko bace blog abg akmal.

"Slmt dtg ke penjara org melayu, pesta org arab"

kdg2 tipikal itu juga bagus.

Anonymous said...

pe lg, bole r donlod movie2 melayu, haha

Anonymous said...

jom balik pose mesia!

Farahanim said...

Kepada empunya blog,

Memandangkan ko rajin upload and download, aku nak memohon jase baek ko upload citer Journey to Mecca: In the Footsteps of Ibn Batutta. Bukan citer la ekceli, documentary.

Tak paksa. Tapi kalo nak upload jugak, maka siapalah aku untuk menghalangnye. Keh3...

Farahanim said...

Eh, takpe2. Tak payah upload. Dah jumpa kat youtube.

pojie said...

ele... time ramadan je bru nk tobat...
bek xyah..






study tok mumtaz...
or stdy tok ilmu...
lalalala~

HafizAdam on August 23, 2009 at 2:04 AM said...

Jackster:
haha video nih xde sape yg berlakon. ini cume shot testing sahaja.

Pojie:
kalo camtuh, bile nak bertobat?
mati nanti?
haha
alang2 ade kelebihan, kite amik kesempatan.
bile nampak ustaz datang, kiite terus tanye.
bile nmpak PM melawat, trus mintak naik elaun.
xde masalah pun kan?

stadi utk mumtaz.
tuh priority budak medik.

Anonymous said...

hehe....1st time tengok blog yg menarik coz guna perkataan KARUTAN & PENGHINAAN..

dpt idea utk ubah something dlm blog sy..tq2

HuRuL_AiNi on August 23, 2009 at 2:59 PM said...

selamat menyambut bulan Ramadan
p/s:avatar blog ni guna sistem apa ek?avatar blog owner je yg keluar:)

tAiN on August 24, 2009 at 12:10 PM said...

kalo klik nuffnag dpt pe?

Ilyana Ar Razi on August 24, 2009 at 12:43 PM said...

Salam Ramadhan,

Semoga beroleh keberkatan ibadah dan ilmu di bulan yang mulia ini.

 

License

This blog by Muhammad Hafiz Adam is official website of Creative Designer and licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 2.5 Malaysia License.

You're free to Share (copying, distributing and transmitting) and to Remix (adapting the work) under the following conditions:
a) Attribution;
You must attribute the work by linking back to this blog pr anything similar (but not in any way that suggests that I endorse you or your use of the work).
b) Noncommercial;
You may not use this work for commercial purposes.

Categories

~AkuDarahAnakMalaysia~ Copyright © 2009 Community is Designed by Bie Blogger Template