23 September 2009

Malon Anjing

Hari Raya yang mulia ini, izinkan saya mencarut sepatah dua sebelum meminta maaf zahir dan batin.

Inilah dia sikap Melayu Islam.

Tiada respek kepada orang lain. Hanya fikirkan diri sendiri.



Obviously, link download MegaUpload adalah copy-paste dari Aja-Aja dan link subtitle dari WITHS2. Langsung tidak mnghormati permintaan manusia lain, malah mencuri bandwidth website orang. Adakah slogan di bahagian kiri...

"Cume hamba Allah yg lemah dan hina. Hamba Allah nie cume mengabdikan dirinyer kepada Yang Maha Esa setiap masa.. Pentingkan solat dan amar ma'ruf dan nahi mungkar."


...hanya retorik semata-mata? Lebih memalukan, jelas ianya orang Malaysia. Haha. Akhirnya benarlah dakwaan Indonesia: Malaysia adalah pencuri tegar. Ayah kencing berdiri, anak kencing berlari.



Belajar respek orang lain sebelum anda ingin manusia lain respek anda. Dunia Internet tiada siapa mengenali anda, tapi Allah sentiasa mengenali anda. Kenapa orang bukan Islam boleh menghormati kenalan Internet tapi orang Islam tidak, saya pun tidak tahu. Kurang didikan agamakah? Tidak mendapat hidayahkah?

Akhir kalam, celakalah manusia yang mencuri link orang lain hinggakan Aja-aja menutup blog mereka hanya kepada User yang membuat donation, menyebabkan saya tidak lagi boleh mendownload High Quality video untuk drama Korea HAN 800MB. Memang celaka.

Selamat Hari Raya, Maaf Jasad dan Jiwa.


6 penghinaan diterima:

The Hobbit Frodo on September 23, 2009 at 10:34 AM said...

huahuahuahauhau ... mmg celaka pown! ((Dengan izin)) ... xoxoxoxoxoo

x'emriust on September 24, 2009 at 2:41 PM said...

kalu ye pun nak kutuk jgn la kutuk org malaysia...n jgan puji org indon yang suka mengklaim semua milik mereka..x nak pulak diorg klaim gempa bumi tu milik mereka aneh...cukup la kt indon sane org indon hina org malaysia, halau org malysia, bakar bendera malaysia, demostrasi depan kedutaan ...ni org malaysia sendiri nak hina bangsa seniri...byangkan la law kau duduk kat indon tp dihina, dibaling telur busuk oleh org indon kat depan rumah seniri....nak??

muhammad fakhruddin on September 24, 2009 at 6:07 PM said...

Bab curi2 link tu no komen...
tp ada ckit terasa juga pd 1 blog ni.Dia copy bulat2 ayat(ubah nama ckit2 je),susun letak gambo& video (walaupun dia pakai gambo&video lain).

Apa yg wat terasa sbb apa yg saya tulis tu bersifat pengalaman peribadi!X de link pun pada blog saya balik.

Ikut hati yg bara,mmg nak marah.Apa nak buat sabo & senyum la tgk perangai org...

Anonymous said...

AJA-AJA BACK ON AGAIN!! dah leh acces utk public..

wawa senyum on October 25, 2009 at 1:17 AM said...

sy setuju pd x'emriust, x perlulah kutuk2 org Malaysia mcm tu skali n puji2 org seberang tu. ckuplah mereka dh kutuk2 kita. pengalaman sahabat sy yg blaja kt sana mmg perit..pernah berada dlm ketakutan hanya kerana status 'rakyat Malaysia. balik dr kuliah terus ke bilik, x berani nk keluar shopin, mkn kt luar, jln2 pn..so, kita x perlulah ikut sama mcm mereka nk kondem org sndr. klo kita x bersatu, lg senang org nk jatuhkn kita. ye x? itu je pndpt peribadi sy..

malon the on March 15, 2011 at 1:09 PM said...

saya suka sama cakap ni orang.
penghinaan diterima!! :D

 

License

This blog by Muhammad Hafiz Adam is official website of Creative Designer and licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 2.5 Malaysia License.

You're free to Share (copying, distributing and transmitting) and to Remix (adapting the work) under the following conditions:
a) Attribution;
You must attribute the work by linking back to this blog pr anything similar (but not in any way that suggests that I endorse you or your use of the work).
b) Noncommercial;
You may not use this work for commercial purposes.

Categories

~AkuDarahAnakMalaysia~ Copyright © 2009 Community is Designed by Bie Blogger Template