21 October 2008

Semarak Fitrah PERUBATAN 2008



http://raya.perubatan.org



Comel kan video promo nih? Hasil sentuhan kreatif Akram Abdul Kadir, Tahun 3 Universiti Kaherah. Siap dalam 30 minit sahaja.

Sebetulnya saya ingin membunuh seseorang malam nih. Siapa?
Jackster.

Kehampehan beliau menyebabkan saya tidur lewat malam ini. Kenapa?
Kerana sibuk menolong beliau mempromosikan website Semarak Fitrah PERUBATAN 2008 ke seluruh belog manusia Mesir.

Out of 649 belogs, mostly done by him. I only managed to shout in 38 belogs, including those which are already having his shout. Haha.

Ditambah ngan tenet slow, browser crash, malah lagu bercampur aduk. Ini semua gara-gara "Open In New Tab". Javascript, Flash, Audio sume dah bergaul bebas. Masakan tidak crash browser Musang Berapi tuh. Ikhtilat tak syar'ie berlaku.

Sebenarnya saya masih kagum dengan video promo nih. Memang mantap. menggunakan After Effects, I suppose. No, it IS After Effects. I know that arrows and flowers plus that flashing dots. I gave him those.

Memang saya akui, kebanyakan software yang designer PERUBATAN guna adalah saya sebagai perintis. Lihat saja Photoshop, mula-mula berebut nak belajar basic, last-last mereka lagi power daripada saya. Sama juga dengan After Effects, mereka telah menjadi sangat power.

Yes, I'm jealous. Sebab mereka Mumtaz exam, dan berjaya memahirkan diri. Unlike me. masih di takuk lama. Masih di tahun lama.

Maybe I'm not suited to all of these multimedia stuffs. A bit sad. Tapi masih gembira, kerana saya adalah orang yang mempopularkan software tersebut.

Akhir kata, jom memeriahkan Semarak Fitrah PERUBATAN 2008! Kunjungi belog ini untuk maklumat lanjut!

11 penghinaan diterima:

indahayatisamsi on October 22, 2008 at 4:51 AM said...

memang cool betul video promo tu... my computer might crash kalau buat se-complicated begitu... ( huhu, alasan.. )

shaxx on October 22, 2008 at 7:57 AM said...

kat mana jemputan tu? heheh

HafizAdam on October 22, 2008 at 11:46 AM said...

indahayatisamsi:
haha computer takkan crash, tp otak maybe crash sbb nk pikir idea.

papa bear:
Nadi Muqawalun, Sikkah, Cairo.
jom join skali..

SangPelangi on October 22, 2008 at 12:36 PM said...

Wah, satu bentuk tarikan sokongan ramai. Digembling semua blog menjadi medan promosi. Kami di Jepun sedang ke arah itu.

Selamat berprogram.

HafizAdam on October 22, 2008 at 1:26 PM said...

memang pun. salah satu cara utk menarik lebih ramai pengunjung. target 1000 manusia.

p/s: bile bace balik entry nih mcm serabut plak ngan pergaulan bebas Melayu dan Omputih.
wakaka hasil mengantuk agaknya.

sy yg comel said...

nk lagu backgroud ye leh x??sdp lor..dgr byk kali pon xbosan..

Jackster® on October 24, 2008 at 7:18 AM said...

awat la ayt ko kat sini mcm sdey sgt aduhai,
japg datang majlis aku jamu ko makan byk2 haha

rikou raito on October 24, 2008 at 9:04 AM said...

bwat pakei adobe after effects eh.

check out this video made by my friend mase Bersatu Games kat wellington.agak2 pakei adobe after effects gak ke?

rikou raito on October 24, 2008 at 9:06 AM said...

shit lupe nak letak link. http://www.youtube.com/watch?v=8n_SSnO9pTg

mcm nk blaja bwat video (bile dah abes exam bile dh btol2 free).susah ke nk watnye ek? (sory komen yg xde kene mengene ngan objektif program hehe)

HafizAdam on October 24, 2008 at 12:23 PM said...

Awak yg comel:
nanti kite mintak neh..

Jackster:
Haha, ayat sdey nak bagi manusia kesian..

Kak Sha:
rase macam bukan. sebab nmpak lebih kpd efek yang biase digunakan dalam Windows Movie Maker. maybe Ulead atau Vegas. tnye laa tuan dye. haha

ideal on October 28, 2008 at 4:11 PM said...

Wow best ler video promo nko nih ... wat pakai aper tuh ?

 

License

This blog by Muhammad Hafiz Adam is official website of Creative Designer and licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 2.5 Malaysia License.

You're free to Share (copying, distributing and transmitting) and to Remix (adapting the work) under the following conditions:
a) Attribution;
You must attribute the work by linking back to this blog pr anything similar (but not in any way that suggests that I endorse you or your use of the work).
b) Noncommercial;
You may not use this work for commercial purposes.

Categories

~AkuDarahAnakMalaysia~ Copyright © 2009 Community is Designed by Bie Blogger Template