19 February 2009

I Want To See You~

Entry kali ini hanya nota ditambah dengan beberapa repekan mengarut.

Harap maklum.


Haih berkunjung ke rumah Messi, terpengaruh ngan lagu nih. Orang lain bukan main lagi men-Google band nasyid, saya pulak dihempap AKB48. Enjoy je laa, huhu. Sape suruh duduk ngan kipas-susah-mati~ AKB48. Seifuku nih pun best walau lucah. Haha.

Elaun dah masuk, belum diambil lagi. Duit dah makin sikit. Ditolak campur, dalam LE100 lagi kot.

Oh ya, entry ini cuma Nota barang-barang yang perlu saya cari dan beli. Bukan 'perlu' merujuk pada wajib tapi 'perlu' untuk melengkapkan koleksi multimedia.

1) Projektor dan Skrin
Akram kata bajet dalam 3k. 3.5k termasuk layar. Priority yang ni bawah sikit. Kalau ada, mesti best tengok Drama. Haha.

2) Tripod
Priority Emergency. kejadahnya ada HandyCam tapi takde tungku kaki tiga. Dah segan gile dengan abgFarid lantaran asyik meminjam tripod beliau.

3) Wayar AV panjang dan Musytarak
Yang ini agak perlu. HandyCam saya perlukan Musytarak untuk Power Supply. Wayar AV pula untuk perancangan siaran TV.

4) AV Converter dan TV Card
Perancangan masa depan jugak. Baru sahaja survey satu site untuk siaran LIVE TV. Mungkin boleh digunakan untuk PERUBATAN. Masih memerlukan ujian lagi. Tapi ianya menggunakan sistem sama seperti WebCam. Jadi untuk membolehkan HandyCam berfungsi seperti WebCam, wayar AV perlu diConverterkan ke PC dan ditambah dengan TV Card. Mungkin agak mahal jadi tangguh dulu.

5) Hard-Disk!
Masih terfikir-fikir nak beli External atau tambah Internal. Nak 320Giga atau 640Giga atau 1Tera. Huhu. Terlalu banyak drama untuk diambil dan disimpan. Tak menyempat2 untuk diburn dalam DVD. sekarang hanya ada 5Giga daripada 320Giga. Wtf?! Terbantut perancangan untuk memproses Luxor Aswan. Proses Editing video memerlukan ruang lebih besar untuk pre-rendered videos dan audios. Huhu

6) Upgrading Desktop
Baru-baru nih bersembang dengan Akram Hassan. Hoho rasa-rasa macam kena rebuild balik desktop kalau nak pasang sume extra accessory kat atas tuh: Graphic Card, Video Card, Internal hard-Disk, RAM dll dsb. Dalam perancangan walaupun bukan priority. Sikit-sikit kot. Huhu~

Ni cuma nota supaya tidak lupa. Huhu~ Okes chow..

=============
UPDATE 23 Feb
=============
Tripod diterima - LE80 tapi belum bayar. Hoho~
Musytarak paling senang nak cari, setel.
AV panjang Akram akan survey. (beli terus r Akram, senang keje aku. Hoho)

5 penghinaan diterima:

akramo said...

tripod, wayar av panjang, musytarak dan av converter tuh ak rse leh cari kat atabah. kalo tv card tu..mmm..kat ruksi ade.. kalo nk survey harga external hard disk tuh ok gk g ruksi..haaa..psl uprgrading desktop pn sme...

errr..ak rse ko nih perlukan khidmat SEMPOI ELECTRONICS(nme syarikat yg ak bru pikir untuk khidmat wat desktop.hehe..), nnti pape cntct ak balik..pihak kami sedia membantu.hoho..

HuRuL_Aini on February 19, 2009 at 12:54 PM said...

hahaha...mcm baca list senarai yg harap dibagi org pada birthday...ehehe
neway, no 5...hehe, im also targeting 1.5TB HD, hopefully dlm tahun ni or thn depan beli....tunggu HD 3TB dtg Msia...ekeke...

c's on February 20, 2009 at 8:45 AM said...

Baca entry Qul huallahu Ahad.. bru rasa macam ada sinar harapan.. tapi tetiba.. haih~..

plz note dat this: blog ini hanya karutan..

haih~

HafizAdam on February 20, 2009 at 12:18 PM said...

Akram Hasan:
haha xpe2, nanti aku g umah ko bincang2..
lgpun bukannye aku nk beli sume skaligus, bankrap r..

Hurul Aini:
hoho~ masalahnye xde duit kak~

Radin Rahmah:
pe dye?
seskali dangar lagu, lgpun rentak dye bes, ceria..
aitakatta, aitakatta, aitakatta, YES!

c's on February 23, 2009 at 10:54 AM said...

yes2.. lagu die best.. vid je xbes..

=P

 

License

This blog by Muhammad Hafiz Adam is official website of Creative Designer and licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 2.5 Malaysia License.

You're free to Share (copying, distributing and transmitting) and to Remix (adapting the work) under the following conditions:
a) Attribution;
You must attribute the work by linking back to this blog pr anything similar (but not in any way that suggests that I endorse you or your use of the work).
b) Noncommercial;
You may not use this work for commercial purposes.

Categories

~AkuDarahAnakMalaysia~ Copyright © 2009 Community is Designed by Bie Blogger Template