21 June 2009

Ketika Cinta Bertasbih - Novel & Filem

Novel lama, tapi kehangatannya kembali dirasai. Ada manusia inginkan link download, maka buat je laa satu post khas. Kenapa laa korang malas Google? Haih~

=)

KETIKA CINTA BERTASBIH - NOVEL

<


Format: PDF
Size: 4.38MB
Download: MediaFire


Episod 1 bagi saya lebih menarik kerana berlatarbelakangkan Mesir. Jalan ceritanya juga dihurai dengan baik dan tidak nampak seperti terlalu rushing. Berlainan dengan Episod 2 yang berlatarbelakangkan Indonesia dan kadang-kadang jalan ceritanya tidak lengkap dihurai, sekadar menyampaikan sesuatu babak sahaja. Tapi ini boleh diabaikan kerana tidak mencacatkan jalan cerita.

Namun begitu, membaca Episod 1 tidak cukup tanpa Episod 2, yang akan menjadi pelengkap kisah cinta watak utamanya. =)

Beberapa persoalan yang tidak pernah terlintas di fikiran juga dihurai dengan baik. Sebagai contoh, sekiranya perkahwinan itu adalah ibadah, maka perlukah kita memperjuangkan cinta tersebut? Kalau dipisahkan, keduanya menderita. Maka haruskah dibiarkan mereka berdua bersama? Tema ini sering digunakan dalam drama Korea, dan anda pasti menginsafi diri kerana ianya diolah dengan cara yang berlainan. Cubalah, dan anda pasti memahami serba sedikit tentang cinta, dari sudut pembangunan jiwa. Haha.


KETIKA CINTA BERTASBIH - MOVIE 1



Official Website: FilmKetikaCintaBertasbih Dot Com
Format: AVI
Size: 899MB
Download Filem: MultiUpload


Tarikh tayangan 11 Jun tapi belum ada link download disebabkan DVD pun belum keluar, hehe. Kalau ada pun, mungkin Cam-Rip. Maka ruang ini Reserved sehingga ianya available. Download untuk KCB 1 dah keluar. Menunggu KCB 2 pulak. =)

Di official website ada ruang download wallpaper, dan Anna pun ada! Yay~ Haha kenapa disediakan download? Bukankah perempuan itu aurat. Kwang3. Dunia oh dunia.


KETIKA CINTA BERTASBIH - OST

Album Info:
Artist: Various Artist
Popular Through: Ketika Cinta Bertasbih the Movie
No of Tracks: 12
Size: 58.79MB


Track List:
01-Melly Ft. Amee-Ketika Cinta Bertasbih (4Shared)
02-Melly-Ya Habibi
03-Score-Menanti Cinta
04-Score-Tbac
05-Score-Menanti Cinta Shuffle
06-Score-KCB Guitar
07-Ayushita-Tuhan Beri Aku Cinta (4Shared)
08-Score-Habibi
09-Krisdayanti-Menanti Cinta
10-Score-KCB
11-Score-Arabian
12-Score-Tbac Guitar


Download: MediaFire

Kalau dulu Track 07 menjadi pilihan, sekarang Track 01 diulang-ulang sampai nak muntah. Haha. Jarang melihat filem selain Korea/Jepun mengeluarkan OST lengkap dengan instrumental. Sememangnya MegaFilm. Huhu.


KETIKA CINTA BERTASBIH - MOVIE 2



Official Website: FilmKetikaCintaBertasbih Dot Com
Format: AVI
Size: 1.2GB
Download Filem (MultiUpload):
Part 1 | Part 2 | part 3 | Part 4 | Part 5 | Part 6 | Part 7
(password: www.downloadbox.org)
Download SEMUA part, kemudian Extract menggunakan WinRAR


Credit file ini kepada salah seorang pengunjung blog. Saya tak download dari sumber ini jadi taktau kualitinya sama atau tidak dengan version saya. Tapi untuk memudahkan korang semua, saya letakkan jugak sekali dengan password.

Seperti biasa, DONT PUT THE DOWNLOAD LINK IN ANOTHER WEBSITE. LINK THEM TO THIS BLOG INSTEAD. Kerjasama korang saya dahulukan dengan Terima Qaseh.

38 penghinaan diterima:

wanneeza on June 26, 2009 at 3:40 PM said...

assalamualikum akhi,

saya mintak izin nak download ye....syukran

Anonymous said...

wanneeza=niza=usm?

MujahidEEn_89 on June 29, 2009 at 4:59 AM said...

OST tu apa jadah?

in_wired88 on July 4, 2009 at 10:08 AM said...

original soundtrack

tomyamfan on July 5, 2009 at 8:50 PM said...

sy juge sdg tertunggu2 filem ini
tgk trailer cm best :)

Anonymous said...

Assalamualaikum...

Harap boleh tolong uploadkan movie Ketika Cinta Bertasbih secepat mungkin. Semoga tuhan merahmati anda... terima kasih..

dzulfiqar on July 19, 2009 at 8:53 AM said...

Salam...
Setuju dgn anonymous 6..
harap anda dpt m'upload movie ktika cinta bertasbih scepat mungkin...sy x mgkn akn dpt tgk citer ni msuk panggung kt india..huhu...
syukran atas usaha anda...=)

IZXA ULFADH on July 24, 2009 at 6:58 PM said...

biler agaknya masuk msia ni?

wanneeza on July 29, 2009 at 12:24 PM said...

Anonymous 2 ye...btul3 kenai ka?

Anonymous said...

mahu download filemnya..

arniza.suria said...

owhh hafizAdm pn layan kcb.. hmmm.. bole komen mcm tu mksudnya dh hbs bca kisahnya smpai hbs..? smpt buat byk bnde ekk.. all the best 2u! :)

Anonymous said...

bila cerita nie nak kluaq kat panggung malaysia nie?

kapten on August 29, 2009 at 6:10 PM said...

Salam..

aku nak tunggu movie jer nie..xnak baca novel...hehe.. betapa pemalasnya aku..

lobam said...

dah nak masuk kcb kedua dah..bakal ditayangkan di iindonesia tidak lama lagi..yang nombor 1 punya pon xda lagi..

Anonymous said...

Assalamualaikum... Sebenarnya saya dah melayari beberapa laman web untuk download KCB Movie tapi kebanyakannya bebayar. Tolonglah siapa yang ada akaun rapidshare ke, mengaupload ko.. tolonglah downloadkan..

Anonymous said...

download film takde ke? :p

Anonymous said...

minta izin download yer..

Anonymous said...

da kuar da yang kedua...
huhu..
nak tgk..
upload la yang kedua
malaysia nhee nta zaaman ble bru nak kuar

Anonymous said...

salam semua ana dah download ketika cinta bertasbih part 1, syok jugak cita dia. sesapa yang belum tengok boleh contact ana. ana akan bagi link kat rapidshare. la ni tengah carik yang part 2. sesapa diluar sana ada leh ler bagi link nak download.

anor said...

KETIKA CINTA BERTASBIH

Bertuturlah cinta mengucap satu nama
Seindah goresan sabdaMu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih mengutus hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padaMu

Bisikan doaku dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padaMu maha cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik rasa
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur padaMu atas segala cinta.. cinta.. cinta

Ketika cinta bertasbih..

anor said...

Terima kasih kepada hafizadam kerana mnyediakn jgk satu entri khas Ketika Cinta Bertasbih dan melayan manusia yg inginkan link download tapi malas Google spt kami.. haha..

Ini antara lines yg menarik dn mnyayat hati di awal episod kcb-1, flashback kata2 ust Mujab yg mnyebabkn Azzam rsa sgt trpukul shingga trmenung jauh mnghadap (sg. nil kah?).. dn mbawa diri mncari ktenangan mbaca Quran di masjid.. Tapi wpun pahit, inilah realitinya persepsi manusia di dunia.. mudah2an kita trgolong sbg hambaNya yg mampu meletakkan pandangan Allah melebihi segalanya di atas muka bumi ini..

~Ust. Mujab: Kalau aku jadi org tua Anna, ketika ada dua mahasiswa datang padaku, yang satu sangat serius belajar, sementara yg satunya hanya sibuk membuat tempe dan bakso.. maaf Zam.. aku akan memilih yang serius belajarnya.. aku tidak bermaksud menyinggungmu tapi aku ingin kamu lebih realistis.. cobalah kamu raba, apa kata Cairo tentang dirimu..

anor said...

owh lupa lak nk ucap trimas lg skali atas downlod ebook kcb-1 dn kcb-2 wpun sdh dibeli dn dibaca kdua2nya lama dulu, senang nk bce ble2 tgh mngadap laptop smbil2 dngar OST.. owh ye tksih jgk atas OST 01 dn 07 tu.. wpun dh dngar tiap2 hri nonstop yg 01 tu, msih x rsa2 lg nk muntah.. haha..

sbnrnya dh cuba google tau (xde la malas) cari movie kcb-2 tu.. dh msuk kt jiwang torrent pn tapi xleh nk bukak akaun la pulak.. mna la nk ada non-free email acc.. adehhss tensyen btol lah.. :( tolong la sesape bg link.. pliissshhhh

Anonymous said...

ya...bleh kan utk download..mcm ne ngan nur kaseh 2 ea..nk bkak xde video...ad sore je..urm..tolg

Anonymous said...

http://www.mediafire.com/?nm0xxdg0tym
http://www.mediafire.com/?cowyohy1dx4
http://www.mediafire.com/?iykwittgmn1
http://www.mediafire.com/?ibmzmxmlx0m
http://www.mediafire.com/?ehhzmmu4zyz

DOWNLOAD

http://rapidshare.com/files/304861842/Ketika_cinta_bertasbih__2009__DVDRIP.RMVB-KURYU.zip.001
http://rapidshare.com/files/304879841/Ketika_cinta_bertasbih__2009__DVDRIP.RMVB-KURYU.zip.002
http://rapidshare.com/files/304898525/Ketika_cinta_bertasbih__2009__DVDRIP.RMVB-KURYU.zip.003
http://rapidshare.com/files/304844851/Ketika_cinta_bertasbih__2009__DVDRIP.RMVB-KURYU.zip.004

anor said...

yeay! adakah links d ats itu utk kcb-2? tapi.. knpe mcm x dpt nk downld ek..

Anonymous said...

Hi.. saya ni anonymous 6. Saya dah tengok KCB Episod 1. memang best cerita dia. harap dapat uploadkan KCB Episod 2 secepat mungkin. Semoga tuhan merahmati anda..

Anonymous said...

tolong bagi sapa yg ada link mediafire utk KCB 2

Ummu Solehah Muhammad on January 11, 2010 at 8:20 PM said...

http://wadahcintasolehah2.blogspot.com/2010/01/terbaru-dvd-ketika-cinta-bertasbih-2_11.html

Anonymous said...

tolong tuan blog..part 5 KCB 2

Anonymous said...

pastu jadinye ade 7 part je...betul ke? atau ade yg miss..

HafizAdam on January 16, 2010 at 4:01 PM said...

okeh patut r jadi 8 part. x perasan ade satu link tu salah.
tQ

Ummu Solehah Muhammad on January 17, 2010 at 8:05 AM said...

Kalau nak dapatkan DVD originalnya boleh ke blog ini: http://wadahcintasolehah2.blogspot.com/2010/01/terbaru-dvd-ketika-cinta-bertasbih-2_11.html

Anonymous said...

salam...minta izin tuk download ye...time kasih.

Anonymous said...

salam..saya pon...mnta izin download..huhu..thanx ^_^

Anonymous said...

Salam..tumpang tanya..sy dah dOwnlOad guna megaupload ade 7file je kan..pastu nak extract xbleh..knape ye??dia cakap wrong password..huhu..

HafizAdam on February 2, 2010 at 7:44 AM said...

password ade kat atas tu: www.downloadbox.org
kalau x boleh jugak, saya xtau sbb sy x download guna link tu.

=)

Kuni said...

nape x tgk kat youtube je? kan senang citer.. xyah pening2 nk dload. klu nk dload pn, dload je kat utube tu, ok per

farah on July 10, 2010 at 8:26 PM said...

Salam. i wanna say thank u tuan punya blog for ur link! teringin sgt nak baca novel ni walaupun orang cakap dah lama.*kata diorang la.
anyway thank u soooo much! =D =D

 

License

This blog by Muhammad Hafiz Adam is official website of Creative Designer and licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 2.5 Malaysia License.

You're free to Share (copying, distributing and transmitting) and to Remix (adapting the work) under the following conditions:
a) Attribution;
You must attribute the work by linking back to this blog pr anything similar (but not in any way that suggests that I endorse you or your use of the work).
b) Noncommercial;
You may not use this work for commercial purposes.

Categories

~AkuDarahAnakMalaysia~ Copyright © 2009 Community is Designed by Bie Blogger Template