14 January 2009

War Playlist

[MAP] 10.15 pagi(Mesir)/ 4.15 petang(Malaysia). Jumlah mangsa yang syahid akibat serangan Israel di Gaza telah meningkat. Jumlah yang syahid 976, manakala yang cedera termasuk kritikal 4525.

Mood agak downy, tambah-tambah musim perang.
Mereka di Palestin berperang menentang Israel.
Diorang di Mesir berperang menghadapi peperiksaan.
Saya?

Masih lagi mencari daya tujahan untuk belajar. Perlahan-lahan mencari pace. Huhu. Berikut adalah audio yang berulangkali bergema dalam bilik. Malas nak tukar ataupun tak semangat nak dengar yang lain~


Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

__^*Michael Heart - We Will Not Go Down*^__
4Shared | YouTube

Haha asyik tengok video YouTube je, ImKoyube send file mp3 terus. Senang keje. Play 40 kali tanpa henti. Saya sebenarnya tak suka lagu yang di-embed dalam widget kat tepi yang AutoPlay setiap kali masuk. Sebab tu saya just embed dalam post ini sahaja.
Kenapa?
1 - Loading jadi lembap. Dah laa internet saya slow.
2 - Download Manager automatik detect dan akan cuba untuk download. Komputer saya akan hang sekejap.
3 - Berserabut ngan lagu kat Windows Media Player! Haih~
So, kalu nak dengar, klik. Taknak sudah, Alt+F4..


__^*Ueto Aya - Yume no Chikara*^__
4Shared | YouTube

Lagu ni asalnya untuk drama Attack No 1. Tapi saya suka dengar lantaran muziknya bersemangat. "The Power of Dream". Memandangkan ini adalah lagu Jepun, maka kenalah tahu maksud kan? Klik link YouTube.


__^*See Saw - Kimi wa Boku ni Niteiru*^__
4Shared | YouTube

Lagu ni plak adalah salah satu daripada Soundtrack Gundam Seed. Soundtrack dalam anime ini adalah yang terbaik pernah saya jumpa. Dan juga banyak. Bertimbun. Yang ini mood sedih, bertambah sedih kalau dengar dalam anime itu sendiri, kerana adanya visual. Kalau ada masa, selepas exam, cubalah tonton ye. Hehe.

Okes, till next entry~

No matter how many times they're blown away..
We can always plant the flower again..
[Kira Yamato, Gundam Seed Destiny]


5 penghinaan diterima:

AsNiza on January 14, 2009 at 10:52 AM said...

thanx kpd Im kerana sudi share lagu..
hehe..agak2 die tau ke ade kredit kt sini?
=p

Jackster® on January 14, 2009 at 1:47 PM said...

uninstall Download Manager dgn WMP, setel ;p

Nikubes on January 14, 2009 at 4:55 PM said...

uih.. lagu apakah ini?

princess kacang said...

yume no chikara best.=)
slamat study dinmat.
jgn mls2.

Anonymous said...

sdap lagu tu alg... :)



-alia-

 

License

This blog by Muhammad Hafiz Adam is official website of Creative Designer and licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 2.5 Malaysia License.

You're free to Share (copying, distributing and transmitting) and to Remix (adapting the work) under the following conditions:
a) Attribution;
You must attribute the work by linking back to this blog pr anything similar (but not in any way that suggests that I endorse you or your use of the work).
b) Noncommercial;
You may not use this work for commercial purposes.

Categories

~AkuDarahAnakMalaysia~ Copyright © 2009 Community is Designed by Bie Blogger Template