22 April 2008

PErAnGai BdK PoMPuaN yG PEliK2 JuGaK....haihh

Post ini adalah respon kepada post berikut: PErAnGai BdK LElaKi yG PEliK2....aihh~



Dah lama saya tidak menulis di bawah label response, jadi untuk kali ini saya tulis secara ringkas je laa ekk. Oleh kerana budak perempuan suka kutuk budak lelaki dan budak lelaki suka kutuk budak perempuan, jadi jangan terasa dengan post nih. Ini sekadar menambah post di blog setelah melihat hasil tulisan kakRem kesayangan.




Kali ini saya akan bawakan satu perangai budak pompuan yang saya rasa bertepatan dengan nature vocal cord mereka yang bersifat kebudak-budakan secara kekal. Apa dia? Baca sampai abis.





Kenape ekk tiap kali doktor bagitau fakta yang takde dalam silibus atau fakta yang menarik, mereka suka buat suara "ooooooo". Walaupun bunyinya merdu, tidak seperti lolongan "ooooo" tarzan, malah merangsang lelaki di sekitar mereka, tapi biasenye laa kan, gaya nih dibuat untuk menganjing-anjingkan seseorang.



Kali pertama takpe, tapi kalau 14 kali korang buat macam tuh, menyekit plak rase. Tapi mungkin laa kan, sebagai respon kepada doktor, saya terima alasan tuh. Tapi bile doktor mengharapkan balasan dari korang, senyap plak.



Sian tengok doktor BioKem tuh, 14 kali sebut "heme oxy..?" supaya korang sambung "genase.." tapi korang buat derk je. (Situasi nih contoh je). Bak kata Ustaz Hasrizal, antara adab-adab dengan guru adalah kita respon pada mereka. Tapi masa tuh terkulat-kulat doktor tuh. Haha.



Bukan nak kondem tapi PELIK je. Bukankah tajuk post nih: PErAnGai BdK PoMPuaN yG PEliK2? Nak respon kepada post asal: PErAnGai BdK LElaKi yG PEliK2 rasanya tak perlu. Dah ramai yang komen kat situ hoho. Tapi secara ringkas, bak kata seorang kawan "pompuan nih makhluk yang lemah, bagi laa dorang duduk depan. Kita yang cemerlang nih duk belakang sudah." Agak arrogant tapi mungkin benar. Hehe.


13 penghinaan diterima:

muhammad nazrul syazwan bin kamarul ariffin on April 23, 2008 at 12:00 AM said...

aku wat standing ovation 4 saat utk respon ko dinmat..

HafizAdam on April 23, 2008 at 12:07 AM said...

huh?
abgWarouq berovulation?
apekah..??

Anonymous said...

hahaha kalau ada lelaki yg pelik...pasti ada pompuan yg pelik...begitulah rasminya kehidupan...Allah kurniakan kita aqal...fikirkanlah yg terbaik....sy suka baca entry abg kadir kita mengenai manusia yg pelbagai disekeliling kita...actually..akan mendewasakan kita2 yg kadang2 kala terkeanak2kan..salam imtihan

rem said...

ngahngah~..x rase excited ke bile wat bunyi cenggitu?itu tandenye kitrg sgt seronok bile taw sesuatu yg baru ..ahakz ^_^..dan juga saje kamik ati dokter di samping menceriakn keadaan..


adek apiss,pandai kamu wat teknik superimpose ek tampal gamba2 kepale bertudung..bagus2


kak Rem hargai kesungguhan kamu utk mengungkap kepelikan bdk perempuan..xla pelik sgt~

HafizAdam on April 23, 2008 at 9:41 AM said...

hoho saje je nk tmbh post smntara mnunggu post yg lg keji pasni..

muhammad nazrul syazwan bin kamarul ariffin on April 23, 2008 at 10:38 PM said...

dinmat,aku sedang tggu posting keji dari ko..cepat2!

Anonymous said...

oooo...
baru tau korg xske org pompuan kate gitu..
oooooooo...hahaha

epy_gurl on April 27, 2008 at 11:07 AM said...

haloo..tapi skrag ni girl plg ramai kat uniersity compared ngan boys even dorang ni slalu ckp ooooo n blur bla kena tya..ada btol??

HafizAdam on April 27, 2008 at 6:58 PM said...

abgWarouq: Babi Halal tak cukup keji lg ke?

epy_gurl: sorry but I need to disagree with this. the number of womans in university doesnt reflect on their genius. this is just a theory of relativity. i'll talk about this in the next post.

NMZ on April 28, 2008 at 9:17 AM said...

huhu, naseb baek kes kes seperti ini tidak terjadi di kampus beta. Huu..

An Nisa Nafsi said...

Assalamualaikum...

hahaha,

ana setuju ngan cik hafiz adam ni..

memang betul pun, perempuan ni memang

pelik( ana x) hehehe

kalo mcm dlm klas ana.dorang slalu buat "ooooooo" tu..panjang2 lak tu

ana yg "perempuan" ini cukup pelik dan agak menjengkelkan bunyi "oooooo" tu..

hehehe, good job hafiz adam

N@zihah on May 6, 2010 at 8:31 AM said...

Cit,theory yg tak boleh pakai punya

"pompuan nih makhluk yang lemah, bagi laa dorang duduk depan. Kita yang cemerlang nih duk belakang sudah. Agak arrogant tapi mungkin benar. Hehe."

Lemah tu..mmg betul pompuan lemah,tp x semestinya duk belakang mmg sdh cemerlang. Luangkan masa la ye untuk baca entri terbaru sy ttg 'arrogant' ini:

Ingat hidung kamu tinggi sangat ke?

p/s:no offence intended,apa2 pun terima kasih la ok kalau sudah baca tu.

Anonymous said...

pergh..racist!

 

License

This blog by Muhammad Hafiz Adam is official website of Creative Designer and licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 2.5 Malaysia License.

You're free to Share (copying, distributing and transmitting) and to Remix (adapting the work) under the following conditions:
a) Attribution;
You must attribute the work by linking back to this blog pr anything similar (but not in any way that suggests that I endorse you or your use of the work).
b) Noncommercial;
You may not use this work for commercial purposes.

Categories

~AkuDarahAnakMalaysia~ Copyright © 2009 Community is Designed by Bie Blogger Template