02 June 2008

Puaka Musim Exam Episode03 - BioChem

Okeh, jom jenjalan sekitar persiapan exam written BioChem yang telah tamat tadi. Episod ketiga Puaka Musim Exam.




SEJURUS SELEPAS EXAM HISTO



Akhirnya raja PES melepaskan gian setelah berhari-hari puasa untuk stadi. Haha.

TAKDE KEJE





Betapa payahnya memasak di musim exam, hinggakan jemput yang sejemput nih pun kecoh dibuatnya. Ingat senang ke nak memujuk chef handalan yang telah memasak berbagai masakan eksotik dan erotik supaya memasak?

- Chef handalan membersihkan ikan bilis yang bercampur semut..
- Testing kepekatan adunan..
- Testing lagi? Dah laa tue. Goreng je cepat..
- Mencuba bakat - pesal tak jadi bulat ha?
- Gorengan mantap Chef..
- Siap - Jemput Bawang bil Bilis.


Saya panggil Jemput. Korang panggil cucur ekk? Cucur bukan baki duit ke? Haha.

SEJURUS SEMALAM SEBELUM EXAM



Inilah dia rupa-rupa manusia yang melepak di Markaz pada malam sebelum Exam - Professor Mumtaz Nash dan Wartawan PERUBATAN, Pemenang. Mereka berdua hadir kerana Conference Biochemistry akan diadakan sebentar kemudian. pemandangan Conference, rujuk gambar kanan. Anak Murid rasmi Professor Mumtaz Aman Ramadhan - Chef Handalan Emad Hamidi tidak disebut di sini kerana beliau pulang awal untuk meng-adjust masakan ahl beyt yang hangus.

Okeh, nantikan episod keempat, aktiviti menjelang exam Anatomy. Haha.

5 penghinaan diterima:

rem said...

owh sempat buat conference..

aku mlm exam masih pulun sbb x abes2 lg setadi..latihan pon x sentuh..teruk kan?

xde lgsg la nk berconference2 neh..haihh!

najwa iman abdullah on June 3, 2008 at 6:56 PM said...

salam ziarah...

dah lama mjadi silent reader di sini, then post kali nih.heheh..rase nk reveal diri sdr lak...

anyway,nice blog u hv

erm,incik hafiz pnggil jemput eh?saya pnggil jjepuk je.hihi

banat @ saffa @ hazwani on June 6, 2008 at 6:16 PM said...

salam..FYI, jemput2/cucur akan naik ikut kedalaman minyak dia..

erk~ i mean, kalau minyak tu 'cetek' maka tidak mungkinlah si cucur tu membulatkan dirinya

k, terus memasak!

Sila menghina dengan tatabahasa yang betul dan gayabahasa yang lembut dan menyenangkan hati semua pihak.<-- cane nak ubah benda ni, setting kt mana ea?

banat @ saffa @ hazwani on June 6, 2008 at 6:18 PM said...

owh, plus, cane ea nak settingkan READ MORE tu? mcm best je..kalo org nak baca, just klik jela kan. xpyh susah2 tpaksa menatap.realy2 12know.tq

HafizAdam on June 6, 2008 at 6:26 PM said...

REM:
same lah kite. sakit ati lak dgr dorg bconference dgn sore yg kuat..

najwa iman abdullah:
jemput tuh base tranu yg dibakukan. sedap gok bunyik nye..


banat @ saffa @ hazwani:
byk nye soklan cik 3 nama nih.

bukak Dashboard, pegi kat Setting>Comments>Comment Form Message

Read More tuh rumit sikit. kalu nak belajar, nant je laa ekk. saya buat post khas.

btw tq utk info tuh. bukan saya yg masak. xde pun lam koleksi gmbar di atas. haha

 

License

This blog by Muhammad Hafiz Adam is official website of Creative Designer and licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 2.5 Malaysia License.

You're free to Share (copying, distributing and transmitting) and to Remix (adapting the work) under the following conditions:
a) Attribution;
You must attribute the work by linking back to this blog pr anything similar (but not in any way that suggests that I endorse you or your use of the work).
b) Noncommercial;
You may not use this work for commercial purposes.

Categories

~AkuDarahAnakMalaysia~ Copyright © 2009 Community is Designed by Bie Blogger Template