07 June 2008

Wallpaper & Sidebar Protes Minyak Naik

Post nih dipetik dari New Oil Protest Wallpaper And Sidebar dengan sedikit pengubahsuaian pada code kerana saiznya cam tak seswai. Jom download Wallpaper dan letak sidebar nih dalam belog. Tanda protes minyak naik.


WALLPAPER



Download: 1280x960

Cara-caranya:
1-Klik link yang diberi.
2-Save Image As (FireFox) atau Save Target As (Internet Explorer)
3-Right-Click pada Desktop
4-Klik Properties
5-Pilih Desktop
6-Setkan Position: Center, Color: White


SIDEBAR



Copy code nih dan letak dalam widget blog korang. Okeh?


Suka juga saya quote ayat dari RunAwayz:
Please note that the wallpaper is not to mock but to protest.


Maka proteslah secara berhikmah dan berhemah. Kredit kepada RunAwayz sebab link gambar sume dari site dye. Hehe.

Untuk ulasan isu ini plak, no komen. But dari satu sudut, saya menyokong tindakan kerajaan menaikkan harga minyak atas beberapa sebab:
- Takde cara lain yang lebih praktikal untuk memastikan subsidi minyak hanya dinikmati rakyat Malaysia, bukan rakyat lain. Walaupun compensation RM650 setahun tuh saya rasa macam 'baik takyah bagi, setakat celah gigi je'.

- Minyak global memang naik kan? ikut suke kerajaan laa nak naikkan harga minyak. Bisnes beb. Orang lain nak meniaga gak. Bila lagi nak naikkan harga barang? Masa camni laa. Haha

- Dengar khabar, penjimatan RM13.7 billion subsidi yang ditarik balik digunakan untuk menaikkan elaun pelajar luar negara. Alhamdulillah, merasa jugak kami kenaikan elaun. Hehe.

- Isu kenaikan harga minyak sekurang-kurangnya boleh mengisi slot Buletin Utama TV3. Takde laa asyik-asyik berita pasal Selangor je. Haha. Sekarang barulah saya mengenali Menteri PDN&HEP - Dato Shahrir Samad. Kalau tak, sampai mati pun tak kenal. Khalid Ibrahim jugak yang dikenali. Huhu.


Okeh, till next time.

1 penghinaan diterima:

locos on June 7, 2008 at 10:25 AM said...

dah update dah yang br.. dah leh download.

 

License

This blog by Muhammad Hafiz Adam is official website of Creative Designer and licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 2.5 Malaysia License.

You're free to Share (copying, distributing and transmitting) and to Remix (adapting the work) under the following conditions:
a) Attribution;
You must attribute the work by linking back to this blog pr anything similar (but not in any way that suggests that I endorse you or your use of the work).
b) Noncommercial;
You may not use this work for commercial purposes.

Categories

~AkuDarahAnakMalaysia~ Copyright © 2009 Community is Designed by Bie Blogger Template